TraXperience®

Berg & Bochten

Sturen, sturen en nog eens sturen


Onze instructeurs nemen je mee naar de mooiste wegen met de meest uitdagende bochten. Zoveel dat je er 's nachts van droomt. Na deze training kun je dingen met je motor die je niet voor mogelijk hield.

Motor haarspeldbocht

Voor deze 4-daagse training met 3 overnachtingen werken wij samen met Horizon Motor Reizen.

Wij kunnen namelijk geen reizen organiseren en hanteren het "schoenmaker blijf bij je leest"-principe!
In deze samenwerking is RinCC® verantwoordelijk voor de inhoud van de training. Horizon Motor Reizen verzorgt de logistieke en administratieve afhandeling. Meer informatie over deze trainingen kunt u vinden op de website van Horizon Motor Reizen. Klik op de link hieronder voor info & inschrijven.

Wat houdt het in?

Voor wie bestemd?

Onze, nu al befaamde, Berg & Bochten Training® Basis (RinCC-BBT-1) is voor iedereen die al in een bergachtige omgeving heeft gereden of daar wil gaan rijden en zich daar verder in wil bekwamen.
Deze training is de voorbereidende training voor onze Berg & Bochten Training® Gevorderden (RinCC-BBT-2). Voor diegene die de Training Basis heeft gedaan is er de Training Gevorderden. Als je meedoet aan deze training, wordt van je verwacht dat je de basismotorvaardigheden beheerst.


Wat is het doel?

Het uitbreiden van je vaardigheden in een bergachtige omgeving. Dit geldt voor beide trainingen. Na de training ben je in staat om op een veilige en vlotte manier bergachtige omgevingen de baas te kunnen.

 

Wat gaan we doen?

Mooie asfaltwegen met uitdagende doorlopende bochten, maar ook kleine bergweggetjes en haarspeldbochten; het mooie van motorrijden. Je hoort iedereen euforisch over het rijden in de bergen, want daar heb je ‘echte’ bochten! En als je daar dan bent, heb je toch wel eens het gevoel dat de bochten niet helemaal lekker lopen en kan er wel eens een ‘onvoorzien’ momentje zijn! Maar waar ligt dat nu aan? Daar geeft de RinCC® instructeur antwoord op tijdens de training in een theoriesessie op de eerste avond.

De TraXperience® Berg & Bochten Training® (BBT) is een combinatie van een 4-daagse motorreis met een bergvaardigheidstraining, om op een ontspannen en gecontroleerde wijze bochten te rijden. De routes zijn op een zodanige wijze uitgezet dat de theorie veelvuldig in de praktijk geoefend kan worden.

De grootte van de groepen is maximaal 6 personen per RinCC® instructeur. Door onze invulling rijd je effectief 2 dagen onder begeleiding van de RinCC® instructeur. En die speelt kort op de bal!

In de Training Gevorderden gaan we eerst in een gesloten omgeving aan de slag om het kijken, remmen en uitwijken in de bocht extremer te oefenen.

Voor beide trainingen staat de RinCC® instructeur altijd met je in contact via 'het oortje' om je tips te geven.

Wat zijn de kosten?

De Training Basis (RinCC-BBT-1) wordt gegeven in de Eifel in Duitsland.
Voor de 4-daagse Training Basis geldt een prijs vanaf € 569,- (incl. BTW).
De Training Gevorderden (RinCC-BBT-2) wordt gegeven in Luxemburg.

Voor de 4-daagse Training Gevorderden geldt een prijs vanaf € 629,- (incl. BTW).

Goeieavond Chris,
Het was een zeer geslaagd weekend, jij en het team nogmaals dank!
De combinatie van duidelijke infoavond (ppt), uitleg op de weg, en ervaren hoe jullie een bocht rijden (achterop) was perfect. Ook in Nederland gaan de bochten nu een stuk makkelijker. Als het aan mij ligt tot volgend jaar voor het vervolg!
Met vriendelijke groeten,
Marnix Balkenende

profile-pic
Marnix Balkenende

Hallo Chris, dank je wel voor het certificaat en de fijne training en dagen samen. Dank je wel Roy & Chris voor de leuke en leerzame Berg en Bochten Training! De voorzieningen waren prima geregeld en ondanks het regenachtige weer wisten jullie de sfeer er goed in te houden. De training was goed afgestemd op de verschillende niveaus van de deelnemers. De passie, ervaring en het plezier dat jullie uitstralen voor het motorrijden werkt aanstekelijk en motiverend om zoveel mogelijk te leren. De inhoudelijke kant van deze training heb ik als zeer nuttig en fijn ervaren waardoor ik met de nodige inzichten en vaardigheden naar huis ben gegaan. Met name de praktisch uitleg en de mogelijkheid om onder jullie begeleiding de verschillende technieken te oefenen en bij te schaven heeft bij mij als resultaat gehad dat ik met veel meer plezier, controle en vertrouwen in de bergen kan rijden. Ik ben gegroeid van ‘ride the bike’ naar ‘drive the bike’! Dank je wel en tot volgende jaar voor de gevorderde variant.
Vriendelijke groet,
Jarno van de Burgwal
April 2023

profile-pic
Jarno van de Burgwal

Hoi Chris,
Bedankt !
Ik heb deze training ervaren als heel prettig, veel geleerd en nieuwe inzichten m.b.t. het rijden in bochten en de bergen. Het waren mooie routes die we gereden hebben, fijne en goede begeleiding en uitleg van jou en Roy.
Al met al een geslaagd weekend !
Hartelijke groet, Rick Jilesen
Mei 2023

profile-pic
Rick Jilesen

Hartelijk bedankt voor het diploma Chris. Ondertussen zijn we al met een vast ploegske uit België die elk jaar afspreken bij de opening v/h motorseizoen om voor deze cursus opnieuw in te schrijven. Niet omdat we altijd gebuisd zijn of geld teveel hebben maar omdat deze training ten eerste zeer gezellig is en door professionals gegeven wordt. Maar, en dat is waarschijnlijk het belangrijkste de nadruk ligt op veiligheid en hoe als motorrijder te zorgen dat ge toch een paar troeven in de hand hebt moest het ooit nodig zijn,
Zelfs bij mijn woon-werkverplaatsingen tracht ik alle tips & trics toe te passen & te letten op mijn rijlijnen zodat dit een automatisme wordt. Zo wordt ik toch elke dag een betere motard & dit dank zij jullie,
Hartelijke groeten, Kurt
Mei 2023

profile-pic
Kurt Schmidt

Hey Chris, Bedankt voor de leerrijke dagen! Ondanks ik op het weekend had verteld, dat ik het gevoel had een soort plateau bereikt te hebben, kan ik je nu zeggen dat ik toch weer een trapje op de niveauladder ben gestegen. Ik ben afgelopen week immers nog eens gaan rijden in Luxemburg. Dat ging écht vlotter dan tijdens voor weekend. Het weekend heeft dus zijn vruchten afgeworpen. Missie geslaagd. Mogelijk was het vertrouwenstekort dus de onzekerheid tijdens rijden onder jullie streng maar rechtvaardige toeziende oog 😂. In ieder geval bedankt voor de lessen en bedankt voor het diploma.
Groetjes, Thomas
Mei 2022

profile-pic
Thomas van den Bosch

Dag Chris,
Dank voor het certificaat en vooral ook dank voor de goede cursus, je hebt een inspirerende manier van lesgeven.
Ook dank voor de tip voor dat boek van Bernt Spiegel. Fascinerende lectuur.
Ik zie op je site de tricky roads training, die gaat me dit jaar dus niet meer lukken maar als die volgend jaar weer gegeven wordt dan wil ik die ook graag volgen.
Groet, Maarten
Mei 2023

profile-pic
Maarten Hekkelman

Terug naar boven