TraXperience®

Onroad Cornering

Lekker sturen


Geweldige motorritten maken in bochtige en bergachtige omgevingen zonder ‘oeioei-momentjes’, daar droomt iedere motorrijder van! Na een dagje bochtentechniek in de Ardennen weet je hier zeker weg mee. Elke motorrijder met een A rijbewijs kan hieraan deelnemen.

Wat gaan we doen?

We starten de dag met een theoretisch gedeelte, met de focus op bochtentechniek en een veilige plaats op de openbare weg. In de ochtendroute komen vooral het rijden van vloeiende bochtlijnen, de blinde bocht en plaats op de weg aan bod.


Na de lunch wordt het uitdagender, worden de bochten krapper en gaan we naar de haarspelden.

Tijdens de training geven we heel veel aandacht aan kijktechniek. Dit is één van de meest belangrijke vaardigheden met betrekking tot veilig motorrijden.

Ook let de RinCC instructeur op het volgende:

  • risicomijdend rijgedrag;
  • omgang met het overige verkeer;
  • toegestane snelheden rijden.


De RinCC instructeur staat altijd via het 'oortje' met je in contact om je tips te geven. 

Tijdens de rit worden er beeldopnames gemaakt die gebruikt worden tijdens de evaluatie.

Doordat we met maximaal 4 deelnemers zijn, krijg je veel aandacht en leer je enorm veel.


Door wie wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven door hoog opgeleide, gespecialiseerde en ervaren RinCC instructeurs die zijn gecertificeerd door BMW Motorrad International Instructor Academy (IIA)


Indeling van de dag

09h00  ontvangst, overlopen dag planning + registratie (incl. koffie en koffiekoek)

09h15  start training met een theoretische sessie

09h30  rit op de openbare weg met technieken voor vloeiende (blinde) bochten

12h30  lunch (incl.)

13h30  vervolg van de rit op de openbare weg met technieken voor haarspeldbochten

16h30  evaluatie, afronding en uitreiking deelnamecertificaat


Waar en wanneer?

Wij geven de trainingen op mooie bochtige wegen in de Ardennen.

Kijk voor de beschikbare data op de onderstaande button om naar de boekingspagina te gaan:

Wat zijn de kosten?

Kosten per persoon zijn € 215,00 inclusief BTW inclusief koffie & koffiekoek, lunch + drankje en deelnamecertificaat.

Deelname is met je eigen motor. Heb je (nog) geen eigen motor, dan is het mogelijk voor deze training een lesmotor bij ons te huren. Vraag naar de voorwaarden!

Deze training doen we met maximaal 4 deelnemers. Zo krijgt je superveel aandacht en haal jij het meest optimale resultaat uit deze training. De training gaat door bij deelname vanaf 3 personen.

Berg en bochten training
Berg en bochten training

Dag Chris,
Zeer leerrijke dag. De weergoden waren ons gunstig gezind. Neem de handvaten, zoals u ze noemt, mee in het dagelijkse forenzen. Ik ken nu beter mijn plaats in het verkeer wat meer zelfvertrouwen geeft. Het item bochten nemen was een praktische meerwaarde. Goede afwisseling in uitleg en rijden. Waar anders dan in de Ardennen kan dat beter.

profile-pic
Rob Peeters

Hallo Chris, de Onroad Cornering was een heel leerrijke dag. Voordeel was de beperkte groep zodat er tijd is om bij te sturen waar nodig. En het was nodig...
Goede en duidelijke uitleg van iemand met veel ervaring. Nu is het aan mij om de geleerde technieken om te zetten bij het motorrijden. Nogmaals bedankt voor de geslaagde dag!
Patrick Moedts

profile-pic
Patrick Moedts

Absolute aanrader. Geweldige berg- en bochten training. Al heel wat kilometers na deze training gereden zonder de oei oei momenten. Mooie rijstijl en meer rijplezier.

profile-pic
Marco Aardema

Ik had uw organisatie met pure willekeur gekozen, geen enkele referentie was mij bekend. Nu ben ik daar heel verwonderd over, ik ben in de loop van mijn motorcarrière reeds bij verschillende organisaties opleidingen gaan volgen op verschillende niveaus.
Mijn verwachtingen waren niet bijzonder hoog in de zin dat ik waarschijnlijk niks nieuws zou horen ivm rijtechnieken. Laat ons eerlijk zijn, het motorrijden opnieuw uitvinden zou zichzelf zand in de ogen strooien zijn. Maar waar ik wel mij zeer goed heb bij gevoeld is dat de aanpak, de opbouw van de dag, de begeleiding en vooral de debriefing. Een duidelijke uitleg met goed onderbouwde commentaren en kennis van zaken.
Voor mij was het vooral een zeer aangename dag en een bevestiging dat mijn rijtechniek nog steeds OK is. Ieder begin van het seizoen een opfrissing met Chris Kusters is een jaar zelfbewuster.

Nogmaals bedankt Chris en hopelijk tot binnenkort.

Terug naar boven