Succesvolle motortrainging
Motorinstructie
Berg en bochten training
Berg en bochten training
Berg en bochten training
Succesvolle motortraining
Succesvolle motortraining
ATGW2294-bewweb-Control
ATGW2294-bewweb-Control
Haarspeld met duo_kijken (2)
Haarspeld met duo_kijken (2)
Motorinstructie
Motorinstructie
U-bocht oefening
U-bocht oefening
IMG_4147
IMG_4147
IMG_4178
IMG_4178
IMG_4499
IMG_4499
next arrow
previous arrow

Over ONs


RinCC® heeft als missie het bieden van een volledig opleidings- en trainingsprogramma dat individueel leidt tot een volwaardige en daardoor veilige verkeersdeelname van zowel de beginnende als de gevorderde motorrijder.

RinCC® adopteert en integreert het Nederlandse systeem in haar trainingen, omdat Nederland in de top 3 van de meest veilige landen van Europa staat, naast Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
Wij onderschrijven het
European Safety Charter, maar RinCC® is van mening dat er nog veel te veel over verkeersveiligheid wordt gesproken. Om de doelstelling te behalen zal er echt iets moeten gebeuren; geen woorden maar daden! Wij kunnen en doen daar ook actief iets aan, te beginnen bij de basis: opleiding!


Wij vinden dat alleen het behalen van het motorrijbewijs onvoldoende is!

Daarom leiden wij de (aspirant) motorrijder op tot een veilige weggebruiker.

Vanuit die visie speelt voertuigcontrole, verkeersinzicht en risicomijdend rijgedrag een cruciale rol. Deze vaardigheden brengen wij bij met het geven van hoogwaardige instructie in combinatie met coaching: het zelf ontdekken en toepassen. Als coachingsmethodiek hanteren wij het systeem dat vanuit de EU is ontwikkeld;

het EU-project HERMES ("High impact approach for Enhancing Road safety through More Effective communication Skills for driving instructors").


Om het bovenstaande te realiseren werkt RinCC® met gespecialiseerde en ervaren instructeurs die zijn opgeleid volgens het Nederlandse systeem van rijonderricht.

Zij zijn aanvullend opgeleid door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging als KNMV Gediplomeerd Motorrijinstructeur, de KGI'er. Daarnaast zijn ze ook Certified Instructors, opgeleid bij de BMW Motorrad International Instructor Academy.

Voor deze instructeurs geldt dan ook dat zij blijvend moeten voldoen aan de strenge eisen zoals die gelden in België, Luxemburg en Nederland. Daarom zijn zij wettelijk verplicht tot de jaarlijkse opgelegde bijscholing. En daar profiteer jij van!


Wij verwelkomen je graag op een van onze trainingen.

Tot ziens!

Chris Kusters

Directeur/instructeur

Terug naar boven