TraXperience®

Tricky Roads

Beat That Tricky Road!


Ooit meegemaakt dat het asfalt spontaan verandert in zand of gravel? Of dat je in de berm terecht komt? Of zelfs dat je een koffieadres voorbij rijdt, omdat de parkeerplaats onverhard is?

Na deze training laat je je door niets tegenhouden en rij je er gewoon doorheen. En dan is er natuurlijk wel koffie! Elke motorrijder met een A rijbewijs kan aan deze training deelnemen.

Onbezorgd onverhard

Je herkent het wel. Je hebt een mooie route over kleine kronkelige wegen in je navigatie van je motor gezet en je gaat lekker toeren in een onbekend gebied. Je ziet mooie dingen, de weggetjes zijn mooi en je geniet met volle teugen! Totdat je een bocht om bent en er ligt alleen nog maar een zandweg met gaten en stenen, zover als je kijken kunt. Gedachtes flitsen door je hoofd. Is er geen andere weg? Wat zegt mijn navigatie? Rechtdoor? Wat ga ik doen? Terugrijden is ook al zoiets, dus... ik waag het er maar op! Met elke spiervezel gespannen en alle gevolgen van dien duik je het pad op.


Soms word je dus geconfronteerd met een onverharde weg of onverharde parkeerplaats en dan moet je met je motor door het zand of grind. Voor velen een momentje waar soms wordt beslist om toch maar door te rijden naar het volgende adres! Tijdens deze training leer je hoe je op onverharde ondergrond  rijdt. Je krijgt de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om met je motor op diverse onverharde ondergronden te rijden en dat het gewoon kan!
Belangrijk om te weten: dit is geen offroad cursus.

Wat gaan we doen:

Er wordt gestart op een verhard terrein om de balans in de motor te ervaren op lage snelheid. Vervolgens gaan we het veld in. Daar wordt gereden op diverse onverharde ondergronden, zoals zand, gravel, gras, houtschors.


Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Zithouding op de motor / balanstechnieken / controle van de motorfiets op lage snelheden / achterrem techniek / draaien op lage snelheid / remmen op onverhard / rijden met veilige snelheid op onverhard. Er is veel aandacht voor de algemene balans van de motor en de bestuurder in combinatie met een ontspannen houding, kijktechniek en voertuigbeheersing. Ook is er veel aandacht voor het aangedreven houden van de motorfiets door gebruik te maken van de (slippende) koppeling en achterrem.

Tijdens de training staat de RinCC instructeur altijd met je in contact via het 'oortje' om je tips te geven.

Door wie wordt de training gegeven:
De training wordt gegeven door hoog opgeleide, gespecialiseerde en ervaren RinCC instructeurs die zijn gecertificeerd door BMW Motorrad International Instructor Academy (IIA).

Indeling van de dag:
08h45 ontvangst, doornemen dagplanning + registratie (incl. koffie en koffiekoek)
09h15 start van de training
11h00 korte pauze
12h30 lunch (incl.)
13h30 vervolg van de training
16h30 evaluatie en afronding

Waar en wanneer:
De training wordt gegeven in Lommel (B) en omgeving.
Kijk voor de beschikbare data op de onderstaande button naar boekingspagina.

Wat zijn de kosten?

Kosten per persoon zijn € 195,- inclusief BTW, inclusief koffie & koffiekoek, lunch en drankje.
Deelname is met je eigen motor. Heb je (nog) geen eigen motor, dan is het mogelijk voor deze training een lesmotor bij ons te huren. Vraag naar de voorwaarden!
Deze training doen we met maximaal 4 deelnemers. Zo krijgt je superveel aandacht en haal jij het meest optimale resultaat uit deze training. De training gaat door bij deelname vanaf 3 personen.

Dennis van Gerven

Hoi Chris, weer een leuke en leerzame cursus gevolgd bij jou, ondanks het weer was het weer top als vanouds!!
Bij deze training leer je echt dat je veel meer met wegmotorfiets kunt dan je denkt, tot de volgende!! Groet Dennis van Gerven
Juli 2023

Terug naar boven