juni 17

Verbetering TraXperience® Onroad Cornering Training

0  comments

Deel dit item

Onze TraXperience® Onroad Cornering is een van de populairste motortrainingen in ons pakket, waarin zelfs de meest geoefende motorrijder nog nieuwe vaardigheden opdoet.

Theorie

Dat is niet zo verwonderlijk, want na een kort theoretisch gedeelte gaan we met met de groep de weg op. Allemaal met dezelfde mindset. En die mindset bestaat uit:

  • de afgesproken rijstijl;
  • veilig en risicomijdend rijden, zonder langzamer te gaan;
  • je plaats op de weg, dus waar hoor je te rijden op een rechte weg, waar in een linkse bocht, waar in een rechtse bocht;
  • hoe rem je een bocht aan;
  • wanneer stuur je in;
  • wanneer en hoe ga je accelereren;
  • hoe stuur je uit;
  • kijk techniek, (zie alles, kijk waar je naar toe wil).

Verbetering van de training

We liepen al een tijdje met de gedachte rond om met deze motortraining nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden. Uiteindelijk hebben we in de tijd van de lock down de knoop doorgehakt.

Daarom gaan we vanaf de eerstvolgende TraXperience® Onroad Cornering van 25 juni 2020 niet meer met maximaal 6 deelnemers op pad, maar met maximaal 4! Bij 3 deelnemers gaat de training al door.

Wat maakt nu het verschil?

Tijdens die rit gaat de instructeur beurtelings achter iedere rijder rijden en filmt het rijgedrag. Dat is bespreekstof tijdens de evaluatie aan het eind van de dag. De instructeur staat ook met een ‘oortje’ in verbinding met iedere deelnemer. Daardoor kan hij iedereen tijdens het rijden aanwijzingen geven. En de deelnemer kan dat direct toepassen.

Gelegenheid genoeg om het geleerde toe te passen, want we nemen je mee naar de Ardennen. Daar, op mooie en bochtige wegen gaan we alles oefenen. De RinCC instructeur kent er alle mooie wegen en bochten als zijn broekzak. Dus naast een uitstekende training heb je ook nog een geweldig mooie rit. 

motortraining ardennen

Waar zit nu de winst in de kwaliteitsverbetering? Die zit in een verlaging van het maximum aantal deelnemers van 6 naar 4. Hierdoor krijgt iedere deelnemer meer aandacht! Dus je steekt er veel meer van op en je kunt alles veel beter en vaker oefenen op die dag. En dat voor dezelfde prijs, want die was en blijft € 215,00 inclusief BTW, inclusief koffie & koffiekoek, lunch + drankje en deelnamecertificaat.

De training wordt gegeven door hoog opgeleide, gespecialiseerde en ervaren RinCC instructeurs die zijn opgeleid en gecertificeerd door BMW Motorrad International Instructor Academy (IIA) en de KNMV.

Loved this? Spread the word


Over de schrijver

Chris is eigenaar van RinCC Motor Courses. Fanatiek motorrijder met de passie om andere motorrijders te trainen, zodat zij veiliger en met meer plezier van het motorrijden kunnen genieten. Chris is opgeleid door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging als KNMV Gediplomeerd Motorrijinstructeur, (KGI'er). Daarnaast is hij ook Certified Instructor, opgeleid door de BMW Motorrad International Instructor Academy.
Sinds juli 2019 is RinCC Motor Courses ook Partner van BMW Motorrad.
Om te blijven voldoen aan de strenge eisen zoals die gelden in België, Luxemburg en Nederland, gaat Chris jaarlijks naar de wettelijk verplichte herhalingstrainingen.

Chris' motto: MORE Control - MORE Confidence - MORE Fun!

Relateerde berichten

Trainingen 2022

Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schijf je in voor deze berichten !